tirsdag 23. februar 2016

Farg din egen paste - Tutorial.

Tenkte å dele med dere min lille hemmelighet til perfekt farge på pasten når man scrapper. Som de  fleste vet, finnes det et utall med diverse medier man kan bruker samme med stensil. Gesso, embossingpaste, mousse osv. Flere har forhåpenglitvis stiftet bekjentskap med Marabou Mixed Media Acryl Mousse nå? Disse har raskt blitt en favoritt hos meg og kan fås i mange ulike farger (se utvalg her).

I tillegg til disse flotte fargene har jeg også en boks gesso og en boks embossing paste i mitt lager, og da klarer jeg meg lenge. Noen ganger så matcher ikke fargen det jeg vil jobbe med. Det kan være til både layouts, kort og tags, eller alternative prosjekter. Da mikser jeg min egen farge.

Embossing paste har vist seg best egnet til denne oppgaven. Den er tykk i konsistens, og bevarer konsistensen selv om det tilsettes annen farge. Og her kan du bruke hva du har: Distress refillere, div multimedia sprayer. Vær obs på at noen av sprayene kan påvirke pasten i den grad at den tørker raskere.

Videre trenger du noe å blande på (jeg har et laminert ark), noe å blande med, den fargen du ønsker å skape og en lufttett boks å oppbevare evt rester i. Vær obs på at enkelte farger påvirker pasten selv om den er i lufttett boks, slik at den tørker fortere. Dylusjon sprayen feks, reduserte tørketiden betraktelig.

Ta en klatt med paste på brettet. Jeg prøver ofte å ta ca riktig mengede til det aktuelle prosjektet jeg skal til med. Tilsett så farge gradvis etter hvor kraftig farge du vil ha.

Begynner du med en dråpe så får du et lysere resultat, tilsetter du flere så får du mørkere resultat. Så her er det bare å prøve seg frem.

Da har jeg fått min vinterblå klar og kan bruke den på prosjektet mitt sammen med stensil. Det som blir til overs har jeg i lufttett boks og oppbevarer til en annen anledning.

Jeg testet å farge hvit acryl mousse også. Det ble ikke helt suksess, for moussen ble ganske bløt og absorberte ikke farge like godt som pasten. Men om du ikke har noe imot å jobbe med litt tynnere masse, ja da kan det se slik ut:


Og nå noen eksempler på hvordan egenfarget media kan ta seg ut på ulike prosjekt:
Her har jeg farget paste med gul dylusjon spray og teal farget heidi swapp spray.

Her brukte jeg distress pute rett på underlaget for deretter å tilsette paste. Fargene er antique linen (bak bildet) og walnut stain (bokstavene).

Julerød er en av de vanskeligste fargene spør du meg! Her har jeg mixet paste med refiller i fargen barn door, og da var jeg raus med fargen.

Håper du har fått noen ideer og tips av denne posten, så kanskje du også prøver litt mikseing? I såfall gleder jeg meg til å se ;)

Elin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar