tirsdag 30. april 2019

Old ways won't open new doors.

Heihei :) Ny dag og nye muligheter for en ny side i min Art Journal.
Jeg synes det er så moro å leke med farger og utrykk, men er det en ting som inspirerer meg mer en noe annet, så er det ord og uttrykk som gir mening i hverdagen. Å bla i en AJ som er fylt med farger, mønster, liv og røre, ja det er digg. Men å stoppe opp, ta seg tid til å lese ordene, sitatene, meningene bak kunsten... det er en kunst i seg selv ;)

"Old ways wont open new doors"
Gamle metoder vil ikke åpne nye dører... 
Har du gått deg fast i gamle vaner? Da kommer du ikke videre da. Det blir ikke mer sant en som så:


Jeg har laget ny side med disse kule akryl fargene fra Amsterdam! Pearl heter de, og jeg kjøpte mine i et sett med 6 farger a 20ml pr tube. Jeg har erfart at jeg får mest effekt av de om jeg legger de på mørk bakgrunn, og dersom jeg legger de på tynt. Enkelte felt i boken min ble veldig lyse og nesten litt hvitt i, der lå malingen tykkere en ellers. Bakgrunnen har jeg grunnet med sort gesso fra Amsterdam den også. Utenom den åpenbare effekten med at side blir sort, gir den også papiret en beskyttende hinne mot fukt fra andre medier som maling, spray etc. 

Jeg må jo bare innrømme at jeg blir en smule lykkelig av å se slikt! Er jeg litt rar? :D Jeg har brukt ulike stensiler, påført maling med fingertuppene, og etterpå gått over enkelte områder for å framheve. Slik som her har jeg markert stjernene litt ekstra, da har jeg brukt Sakura Gelly Roll Stardust: Gelpenner med glittrende effekt. De kommer i sett a 3 i samme fargetone, større sett med flere farger eller bare som enkeltfarger.

Her har jeg gjort akkurat det samme, bare med rosa og lilla toner til å markere og fremheve detajer med. Jeg bruker også hvit Sakura Gelly Roll penn til å highlighte bokstaver, lage stjerner og dotter her og der. Den kommer i ulike tykkelser på spissen 05-08-10, og jeg må innrømme at som scrapper og nyoppdaget mixedmedia elsker, trenger jeg alle tre i min samling :D

* 05 er ypperlig til journaling, den er tynn og delikat og gir klare linjer.
* 08 er min favoritt til droodling, den gir litt tykkere skarpere strek men er samtidig perfekt til de fine detaljene.
* 10 er den som egner seg best til skyggelegging av bokstaver og figurer, samt dotting og highlights. 


På siden min har jeg highlightet bokstavene med nr 10, da trenger jeg bare en strek. Se så klar og skap hvitfarge den etterlater?! Og den finker både på akryl, akvarell, tørre ark og crayons.

Jeg har laget hvite dotter både med penn og maling; når jeg bruker maling velger jeg hvit akryl som jeg vanntynner litt, før jeg splatter med en pensel. Det gir uforutsigbare splatter som ser mer tilfeldig ut.


Til slutt tenker jeg bare å friske opp mitt smarteste tips angående disse Pearl fargene: lag deg et fargekart! For fargene ser helt like ut når du klemmer de ut av tuben, de er hvite med så vidt skinn i. Med et fargekart har du bedre kontroll på sluttresultatet ;) 

Produktene fra Amsterdam, Marabu og Sakura er varer som Global Hobby og Kunst distribuerer ut til butikkene i Norge. Sjekk ut deres hjemmeside om du lurer på din nærmeste forhandler.

Elin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar