mandag 23. januar 2017

Til deg lille venn


Nylig fikk jeg være med på min første baby shower! En veldig god venninne venter smått, og det måtte vi jo feire. Jeg fikk (og påtok meg) oppdraget med bleiekake, og når det er nære relasjoner, ja da liker jeg å gjøre det skikkelig :)

Det som er litt gøy, er at da jeg sto i butikken og skulle kjøpe inn utstyr til oppdraget, viste vi at det var en liten jente inni magen. MEN min magefølelse var da ikke enig, så i stede for rosa i lange baner, valgte jeg bruntoner. På ultralyd en måned senere, var jente blitt til gutt ;)

Har DU lyst å lage bleiekake? Katrine har allerede vært så snill å lage en tutorial for oss, den finner du HER.
Jeg skal også gi det en lett gjennomgang av min måte å gjøre det på:


Til min kake har jeg brukt følgende:

* Pampers bleier str 2 (her velger du så klart fritt i bleieprodusenter).
* Gummistrikk til å hole bleiene sammenrullet.
* Tom bakepapirhylse til å feste etagene på.
* Kartong til å lage "band" rundt kaken.
* Blonder
* Hamp
* Blomster
* Det jeg ville pynte kaken med av utstyr (her ble det en bamse-rangle, smokker, gasskluter, håndkrem til mor, babyolje)
* Cellofan til innpakking for den ekslusive følelsen.
* Sticky tape til å skøyte kartongene med.

Først ruller jeg alle bleier jeg tror jeg vil bruke, disse ruller jeg slik at skøytene blir inn i bleien og minst mulig farge vises. Deretter fester jeg de til tomhylsen med store strikk, etasje for etasje. jeg bytter enkelte bleier ut med elementer jeg vil ha med og måler til slutt til kartong som jeg må skøyte på de nederste etasjene.

Jeg har her valgt å bruke opp litt stumper av blonder, derfor forskjellige på hver etasje. Jeg har brukt hampebånd utenpå, både for å få en "rød tråd" i det hele, men også fordi jeg elsker å blande elementer: Mykt og hardt, naturlig og sart, varmt og kaldt.


Når alle elementer er på plass, båndene festet og litt blomster til pynt også har kommet med, så pakker jeg kaken inn i cellofan. I dette tilfellet kom jeg over denne nydelige sølvbollen med hjerter på, som jeg viste venninna mi ville like! Så da ble den "det lille ekstra" fra min side.


Dette innlegget kan også ses hos Scrappelyst.

ElinIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar