mandag 21. november 2016

Dobbel toffifee - trinn for trinn.

I dag har jeg lyst å vise dere hvordan jeg dekorerer en dobbel toffifee sjokoladeeske. Jeg har tidligere vist dere hvordan jeg dekorerer en enkel toffifee, og trinn for trinn finner du HER.
Dobbel toffifee er i prinsippet samme fremgangsmetode, bare med litt andre mål og et lite ekstra panel til slutt, siden mønsterarkene ikke rekker helt til. 

 1# Først kjøper jeg to esker sjokolade! Så grunner jeg ytterkantene med hvit gesso, hele veien rundt. Dette for at jeg fritt skal kunne velge mønsterark uten at den brun-orange fargen på boksen synes.

 2# Så fester jeg de to eskene sammen med en dobbelsidig tapebit, for å stabilisere det hele litt. Det er lettere å jobbe med eskene om de ikke sklir i mellom, men ligger helt bent sammen. De blir da seende slik ut når de er sammenlimt:

 3# Da leter jeg frem mønsterarkene jeg vil bruke, og på dobbel eske er det greit å velge to i stede for ett ark.

4# Jeg kutter opp panelene opp etter målene på bildet: Hovedpanelet måler 30 x 17,5 cm. "Magebeltet" måler 30 x 13 cm. Disse panelene vil ikke rekke helt rundt boksen, så jeg skjærer til en ekstra bit i str 17,5 x 5 cm.

5# Snu mønsterark-panelene med framsiden bak og preger begge to etter samme mål. Preg på langsiden (den bredeste delen) slik: Først preger jeg på 5,2cm. Deretter skyver jeg papiret litt lengre og preger på 9,4cm. Den lille delen, som vist på bildet, skal da måle 4,2cm. Deretter snur jeg papiret 180 grader rundt og gjør det samme på motsatt siden. Gjenta med panel nr 2. 

Når pregingen er på plass, rufser jeg ytterkanter og sverter alle brettene.

6# Jeg limer fast hovedpanelet direkte til esken, siden den er litt for kort til å rekke rundt. Og herfra har jeg to alternative løsninger. Alternativ 1 er å lime på den lille ekstra biten nå (den på 17,5 x 5cm). Dette gjør jeg hvist jeg ikke skal ha på magebeltet, og baksiden min blir slik:

Alternativ 2 er å lime på magebeltet FØR man setter på den lille ekstra biten, noe jeg gjør dersom jeg skal bruke magebeltet. Da blir det seende ut slik:


7# Uavhengig av hvilken metode du velger å "lappe" baksiden på, har du nå en dobbel toffifee boks klar til dekorasjon. Sluttproduktet mitt ble slik:

Mønsterark og motiv fra Studiolights Sweet Romance kolleksjon. Kakeserviett stanset ut med Sizzix Thinlits Die - Doily. Teksten "enjoy" er stanset ut i sort mosegummi. Litt osteklut bak fine roser fra I Am Roses.

Innlegget er laget for Scrappelyst, og tutorialen finner du igjen HER.

Elin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar